Меню
Количка

За DIGITRONIC


ИСТОРИЯТА НА DIGITRONIC


DIGITRONIC е първата в Русия газова система, създадена на високотехнологична цифрова платформа и адаптирана за условията на разнообразния руски климат – от суровия климат на Далечния Север до палещите лъчи в полетата на Кавказ. Според проведени анализи по време на изложението GasSUF 2015, DIGITRONIC е най-популярната марка автомобилни газови системи в Русия. В потвърждение на горното, по данни от изминалата 2019 г. всеки час само в Русия се оборудват повече от 68 автомобила с електронни блокове DIGITRONIC. Популярността на марката далеч надхвърля границите на Русия. DIGITRONIC AUTOGAS има представителства в Полша, Беларус и Перу, а също така работи с много партньори от Европа, Азия, Централна и Южна Америка.

Историята на марката започва на 30 април 2004 г. в Москва с монтажа на първата газова система DIGITRONIC. През 2013 г. в асортимента на системите е включена електроника, произведена на заводите на А.Е.B. в Италия.

Какво допринася за постигане на тази огромна популярност?

 • Компонентите се произвеждат изключително в Европа по индивидуално техническо задание. Оборудването на Digitronic се тества в специализирани лаборатории (камери за изпитание в различни атмосферни условия, устойчивост на корозия, стендове за въздействие с електромагнитно поле, вибростендове и т.н.).

 • Последователна и принципна позиция на компанията е използване на най-качествените компоненти, произведени в най-добрите европейски заводи. Системите се комплектоват с подбрани компоненти на различни производители. По този начин се избягва дефицит при доставка на различните компоненти.

 • Голямо разнообразие на системи и отказ от политика на „ограничения“ при избора на комплектация (например системата поддържа повече от 30 вида инжекторни рейки). Digitronic разполага с повече от 2000 варианта на комплекти, подходящи както за автомобили от най-висок клас, така и за ниско бюджетните марки. Това означава, че 98% от автомобилите могат да бъдат оборудвани със системи Digitronic. При това комплектацията се подбира и настройва според индивидуалните характеристики на конкретната марка автомобил. По тази причина може да бъдете уверени, че от Digitronic ще получите индивидуален подход именно за вашия любим автомобил.

 • Отстояване на позицията, че автомобилът трябва да работи на газ, както и на бензин, което се потвърждава от девиза „НА ГАЗ, КАКТО И НА БЕНЗИН“. Със закупуване на система Digitronic, Вие може да сте уверени във високото ниво на сервизна услуга, стабилна, надеждна и безотказна работа на оборудването.

 • Мисията на Digitronic се заключава в това, клиентите да получат за своите автомобили оптималното решение, което съответства на индивидуалните потребности на всеки отделен автомобил. А сервизните техници могат да разчитат на гъвкава система на отстъпки и възможност за участие в различни семинари, акции и нови проекти.

Всички това допринася системите DIGITRONIC да заемат лидерското място на пазара и марката да стане една от най-разпознаваемите в бранша.

 

ДОСТАВЧИЦИТЕ НА DIGITRONIC

DIGITRONIC е едно прекрасно съчетание на най-доброто от най-добрите производители в сектора на алтернативните горива LPG и CNG. Защо е така ще разберете, ако се запознаете в следващите редове с компаниите – доставчици на компоненти за газовите системи на марката.

A.E.B. - Италия е компания с над 35 годишна богата история. Името и е съкращение на италианското Accensione Elettronica Bivalente (електроника за бензин/газ). Създадена е от Винченцо Барони и Иван Патерлини през 1984 г. в сграда с площ 400 м2 в градчето Кавриаго, провинция Реджо Емилия – Северна Италия. A.E.B. първа произвежда аванс процесора (Timing Advance Processor), който революционизира използването на алтернативни горива в автомобилната индустрия. Нейно изобретение е първият процесор за газова инжекторна система (1998 г.). От 2000 г. активно разработва и усъвършенства системи за двигатели с директно впръскване. A.E.B. Италия e част от Landi Renzo Groupсветовен лидер в предлагането на системи за алтернативни горива LPG / CNG. Притежава сертификат ISO TS, един от най-високите стандарти в автомобилния сектор. Дългогодишният опит и собствени разработки нареждат продукцията на фирмата сред най-предпочитаните в бранша.

A.E.B. Италия е доставчик на едната линия електронни комплекти за газови инжекционни системи – DIGITRONIC AEB MP32, DIGITRONIC AEB MP48, DIGITRONIC AEB MP48 OBD, DIGITRONIC AEB MP6C, DIGITRONIC AEB 2568D, DIGITRONIC AEB 2010, DIGITRONIC AEB DI60, DIGITRONIC AEB DI108 и инжекторни рейки DIGITRONIC - AEB polymer.

AC S.A. - Полша е водещ производител на съвременни автомобилни газови системи с марката STAG за бензинови и дизелови двигатели. През своята над 30-годишна история компанията се е доказала като стабилен и надежден партньор за чуждестранни клиенти. Фирмата експортира продукция в 50 страни. Делът на износа представлява над 60% от общите приходи от продажби.

AC S.A. - Полша доставя за DIGITRONIC втората линия електронни комплекти за газови инжекционни системи, а именно DIGITRONIC MAXI 2, DIGITRONIC iQ4, DIGITRONIC 3D iQ6, DIGITRONIC 3D iQ8.

Tomasetto Achille S.p.А. - Италия e създадена през 1982 г. и ръководена до днес от господин Ахил Томасетто и семейството му. Компанията е световен лидер в конструирането и производството на механични компоненти за автомобилни газови системи, работещи с втечнен нефтен газ (LPG) и природен газ (CNG). Високото качество на произвежданите компоненти и бързата реакция на компанията при постъпване на запитвания, пожелания и изисквания от страна на клиентите са ключовите елементи за успеха на компанията на световния пазар.

DIGITRONIC TOMASETTO AT07, DIGITRONIC TOMASETTO AT09 NORDIC и NORDIC XP, DIGITRONIC TOMASETTO AT13 и АТ13XP, DIGITRONIC TOMASETTO AT12 CNG и DIGITRONIC TOMASETTO AT12 SUPER CNG

Emer S.p.A a Westport Fuel Systems company - Италия е основана през 1975 г. в гр. Бреша, Северна Италия. По настоящем марката е част от една от най-големите групи в световен мащаб Westport Fuel Systems, работеща с клиенти в над 70 държави, разположени на четири континента. Марката Emer е синоним на безопасност и високо качество. Нейни изделия използват водещите автомобилни производители Tata, Ford, Gaz, Isuzu, FCA, Volkswagen Group, Maruti/Suzuki, Hino, CNHi и Man. Emer разработва и продава в световен мащаб системи и компоненти за втечнен нефтен газ (LPG), природен газ (CNG) и водород (H2) с приложение в автомобилния транспорт и промишлеността.

Valtek S.p.A. Unipersonale – Италия е създадена в началото на 90-те години в гр. Албинеа (провинция Реджо Емилия) с основна дейност разработка и производство на газови, бензинови клапани, инжектори и филтри за газови системи LPG и CNG. Собствена научно-иследователска лаборатория позволява на фирмата да разработва и произвежда високотехнологични изделия, отличаващи се с проста, надеждна и безопасна конструкция, предназначена основно за износ. По настоящем марката е част от групата Westport Fuel Systems и покрива световните стандарти за качество.

DYMCO CO. Ltd. - Южна Корея е основана през 1989 г. и произвежда висококачествени продукти за автомобилната промишленост. Производственият цикъл обхваща всички етапи - от проектиране в собствен научно-изследователски развоен център до масовото производство на компоненти за газови системи – редуктори, клапани, инжекторни рейки, електронни блокове, мултиклапани и др. Повече от 90% от продукцията на фирмата е предназначена за четирите най-големи от автомобилния сектор в Южна Корея - Hyundai Motors, Kia Motors, GM Korea и Renault Samsung. Този факт е достатъчно доказателство за високото качество и надеждност на инжекторите DIGITRONIC DYMCO.

 

КОМПОНЕНТИТЕ НА DIGITRONIC

Всички компоненти в една газова система работят за постигане на целите за икономия на гориво и опазване на околната среда.

РЕДУКТОРИ DIGITRONIC

Един от важните компоненти е редуктор-изпарителят. От правилния подбор на редуктора зависи до голяма степен безпроблемната работа на цялата система.

За да покрие разнообразието от мощност на двигателите с вътрешно горене и екслоатацията им при разнообразни климатични условия, DIGITRONIC разчита на утвърдени италиански производители с доказано безупречно качество на своите изделия.

Моделната поредица на марката включва редукторите Tomasetto: AT09 Nordic (125 kW), AT09 Nordic XP (180 kW), AT13 XP (275 kW) и редуктор Emer Palladio (300kW).

Редуктори Tomasetto

Асортимента на произвежданите LPG редуктори включва много версии за различни типове и мощности двигатели, предназначени за работа в различни климатични условия.

Редукторите АТ09 Nordic и Nordic XP представляват поредната нова стъпка в еволюцията на модела АТ09. Благодарение на увеличения обем на камерата за подгряване, този редуктор има по-висока производителност в сравнение със старите АТ09 Alaska и АТ09 Artic. Подходящ е за захранване на двигатели с мощност до 125 kW (170 HP) за Nordic, и до 180 kW (245 HP) за Nordic XP. Отличават се с интегриран корпус и напълно разделени газова от подгряваща камери. АТ09 Nordic е с усъвершенствана газова камера и подобрен топлообмен на подгряващата камера. При разработката е заложена възможността за промяна на подгряването с помощта на специални опционални вложки.

Версията Nordic XP е снабден със система за Динамична Компенсация на Налягането (двумембранна система, позволяваща увеличаване на изходното налягане заедно с увеличване на натоварването на двигателя). Благодарение на това AT09 Nordic XP захранва двигатели с мощност до 180 kW (245 HP), гарантирайки по-високо изходно налягане за поддържане на правилната работа на газовите инжектори и оптимален контрол на смесообразуването.

Моделът АТ13 е представен с наи-новата усъвършенствана версия – AT13 XP. Редукторът е проектиран за експлоатация в студени климатични условия и двигатели с мощност до 275 kW (374 HP), следвайки концепцията за Динамична Компенсация на Налягането (аналогично на AT09 Nordic XP). Благодарение на специална допълнителна пластина и промяна в контурите за подаване на вода и газ, за този модел е характерен най-голям изходен поток и най-добър топлообмен в сравнение с всички LPG редуктори на компанията Tomasetto Achille SpA. Корпусът на редуктора е снабден с два изходни щуцера за директно захранване на две инжекторни рейки. Това решение води до намаляване на пропаданията на налягане в работния цикъл и позволява захранване на двигатели с по-висока мощност. В модела АТ 13 XP разтоварването на предпазния клапан се осъществява през съединението на МАР сензора, което спестява използването на допълнителни маркучи. Новият LPG редуктор AT13 XP заменя предходната версия Antartic Super.

Редуктор Еmer Palladio

Редукторът Emer Palladio е едностепенен. Предназначен e за използване в автомобилни газови инжекционни системи, включително и за турбо двигатели с мощност до 300 kW (408 HP). Характеризира се с качествено изпълнение, точност на изходното налягане и висока изпарителна способност. В комплекта на изпарителя е включен газов клапан и температурен датчик. Emer Palladio се отличава със следните преимущества:

 • Алуминиев корпус, оптимално конструиран за изпаряване на максимален обем газ.

 • Капацитет на водната камера – 150 cm3.

 • Бърза реакция в динамични условия и стабилно налягане.

 • Интегриран предпазен вентил 6 bar.

 • Вграден сензор за температура.

 • Редукторът не е прекалено претенциозен към качеството на газовото гориво.

 • Запазва работоспособност при сурови зимни условия.

Допълнителна информация и технически характериестики може да намерите тук.

ЕЛЕКТРОНЕН БЛОК ЗА УПРАВЛЕНИЕ (ECU) DIGITRONIC AEB

Всяка газова инжекционна система, монтирана на автомобил функционира аналогично на бензиновата система. Газовият блок за управление получава цялата информация от бензиновия, преработва я по специален алгоритъм и управлява работата на газовите инжектори, които формират в определен момент порция газ, съпоставима с порцията бензин, която би подал бензиновия блок за управление. Следователно, за да се конвертира инжекционен двигател от бензин на газ е необходимо да използваме втори електронен блок за управление, заедно с оригиналния бензинов блок. Някои газови системи в допълнение имат и възможността да използват информация от бордовата диагностика на автомобила (OBD). Tакива системи най-често съдържат в наименованието си абревиатурата OBD. С помощта на информацията от OBD се подобрява значително качеството на смесообразуването, разширяват се функционалните възможности на системата.

Основните видове оригинални инжекционни системи за бензинови двигатели са:

 • Системи за индиректно (непряко) впръскване (Port Fuel Injection - PFI), при които бензиновите инжектори се намират преди всмукателните клапани;

 • Системи за директно впръскване (GDI, FSI и т.н.), при които бензиновите инжектори са разположени в горивната камера. Това осигурява увеличаване на мощността, намаляване на консумацията и емисиите.

DIGITRONIC развива две направления в предлагането на електроника за газови инжекционни системи. Едното е с продукти на полския производител AC S.А. (системи Maxi-2, IQ 4, IQ 3D). По-широко разпространено в България обаче е второто направление, а именно пълната гама електронни блокове на италианския производител A.E.B. S.p.A .– за индиректно многоточковo впръскване – MP32, MP48, MP48 OBD, MP6C, AEB2568D; за директно пръскване – DI 60 и DI 108 и за дизелови двигатели MP48 DF.

Електронни блокове DIGITRONIC AEB за двигатели с индиректно впръскване.

Всички разглеждани по-долу електронни блокове имат следните общи характеристики:

 • Температурен интервал на работа от - 40 C до +105 C (за MP6C до +110 C).

 • Плавно превключване от бензин на газ;.............................

 • Автоматично добавяне на бензин при натоварване; ...............................

 • Управление на добавянето на бензин. Трябва да отбележа, че използването на тази функция трява да се извършва много прецизно и разумно, за да постига необходимия ефект.

 • Включване и изключване на газовите инжектори за диагностика. Много полезна възможност за диагностика на грешки при монтажа или на повреди при работа.

 • Всички, с изключение на MP32 поддържат комбинирания PTMAP сензор, използването на който улеснява монтажа намалява разходите.

DIGITRONIC MP32 е най-компактният, идеален за монтаж в малки пространства и с най-добро съотношение качество – цена. Използва автомобилен съединител с 32 пера от ново поколение с висока степен на защита IP (6K9K) и изисква минимален брой връзки към сензори и изпълнителни механизми. Поради тази причина инсталирането му е много по-просто в сравнение с останалите модели. MP32 е предназначен за 2-3-4 цилиндрови многоточкови двигатели с индиректно последователно впръскване. Оборудван е с диагностична система на всеки газов компонент, която се следи от софтуера по време на инсталирането и при работа на системата. С цел облегчаване на монтажа системата използва по-малко сигнали (не следи температура на газта, няма отделен проводник за обороти, не се свързва с кислородния датчик), а също така част от проводниците имат двойно функционално предназначение.

DIGITRONIC MP48 и DIGITRONIC MP48 OBD са най-разпространените 4 цилиндрови инжекционни системи.

DIGITRONIC МP48 е наследник на добре познатите, високоефективни и надеждни газови електронни блокове AEB 2001PC. Предназначен е за 2-3-4 цилиндрови многоточкови двигатели с индиректно последователно впръскване. Оборудван е с диагностична система на всеки газов компонент, която се следи от софтуера по време на инсталирането и при работа на системата. Софтуерът за настройка предлага процедури за опростяване на инсталацията и калибриране на системата. Оборудван е с автомобилен съединител 48 пера от ново поколение с висока степен на защита IP (6K9K) срещу проникване на вода и прах.

DIGITRONIC MP48 OBD в сравнение с DIGITRONIC MP48 позволява свързване с OBD на автомобила. Тази възможност на DIGITRONIC MP48 OBD му позволява да чете някои параметри на двигателя и автоматично да адаптира системата с цел компенсиране на отклонения в качеството на горивото и ефектите от стареенето на компонентите на газовата система. Чрез OBD връзката софтуерът за настройка може да се използва за наблюдение на някои параметри на двигателя и на регистрираните грешки. Всички останали параметри на MP48 OBD са както при MP48.

DIGITRONIC AEB 2568D OBD е 5, 6 и 8 цилидрова система с възможност за свързване по OBD II и усъвършенствани функции с отделна адаптация на всеки ред цилиндри.

DIGITRONIC MP6C OBD – 5 и 6 цилиндрова система с възможност за свързване по OBD II и усъвършенствани функции с отделна адаптация на всеки ред цилиндри. Оборудван е с автомобилен съединител 60 пера от ново поколение с висока степен на защита IP (6K9K) срещу проникване на вода и прах.

Електронни блокове DIGITRONIC AEB за двигатели с директно впръскване.

DIGITRONIC DI60 е доразвитие на своя предшественик – AEB3000. Той предлага възможност за преобразуване на повече превозни средства и предоставя нови възможности за намаляване на разхода на гориво, а също така улеснява инсталирането. DI60 се характеризира и с иновативния дизайн на своя метален корпус. DIGITRONIC DI60 е предназначен за 3-4 цилиндрови двигатели с директно впръскване, при които горивото се впръсква под високо налягане директно в горивната камера.

Контролният блок DIGITRONIC D108 е предназначен за двигатели с директно впръскване до 8 цилиндъра. Има идентични с DIGITRONIC DI60 характеристики. Оборудван е с два автомобилни съединителя 60 + 48 пера от ново поколение с висока степен на защита IP (6K9K) срещу проникване на вода и прах.

Електронни блокове DIGITRONIC AEB за дизелови двигатели.

Освен традиционните системи за бензинови двигатели, A.E.B. разработи нова система за впръскване предназначена за лекотоварни дизелови автомобили (12V). Новата система се основава на концепцията DUAL FUEL (двойно гориво). Това означава, че двигателите използват дизел и LPG (или CNG) едновременно. Инсталирането на системите не изисква модификация на дизеловите двигатели, като те запазват функционалните си характеристики. Електронният блок MP48 DF в съчетание с редуктор на налягане и инжекторна рейка позволяват конвертиране на дизелови двигатели с/без OBD. Заместване на част от подаваното дизелово гориво се осъществява чрез намаляване на налягането на впръскването му и едновременно инжектиране на газ в колекторите за достигане на номиналната мощност. Тези системи са особено подходящи за лекотоварни превозни средства с 4 цилиндрови двигатели (2000cc - 2500cc), които изпълняват средни и дълги преходи. Освен икономия на средства, DUAL FUEL системата подобрява динамичните характеристики на двигателя и намалява вредните емисии. Най-често само два газови инжектора са достатъчни, за да заместят намаленото количество дизелово гориво с метан или пропан-бутан. MP48 DF е оборудван с OBD връзка, която позволява прочитането на много параметри директно от блока за управление на двигателя и гарантира точна настройката на системата.

Софтуер за настройка на електронни блокове DIGITRONIC AEB.

За настройка и калибриране на всички свои блокове за управление на впръскването, A.E.B. предлага инструмент – специализиран софтуер, комбиниран с външен интерфейс тип USB (AEB001N USB) или безжичен тип (AEBZIGBEE). Калибрирането може да се извърши ръчно или автоматично благодарение на специален алгоритъм за самокалибриране. Актуализациите на софтуера за калибриране и фърмуера на блоковете за управление на впръскването с новите версии и функции са на разположение безплатно за клиентите на A.E.B.

ГАЗОВИ ИНЖЕКТОРИ И РЕЙКИ DIGITRONIC

Инжекторът е електромеханичен компонент, използван за дозиране на необходимото количество гориво в различните работни режими на бензиновите двигатели, които използват алтернативни горива: LPG или CNG. Монтира се след редуктора на налягане и филтъра за газова фаза, преди всмукателните колектори на двигателя.

Инжекторът дозира точното количество газ, което се инжектира във всмукателните колектори. При подаване на електрически импулс на бобината на инжектора, затворът се повдига и пропуска газ през калибрирана дюза. Ходът на затвора, времето за отваряне и диаметърът на калибрираната дюза са характеристиките, които имат най-голямо влияние върху смесообразуването.

DIGITRONIC AEB polymer

Инжекторна рейка Digitronic AEB Polymer е мембранен тип рейка, продукт на компанията A.E.B. S.p.A .– Италия. Тя е проектирана и изработена в съответствие с най-модерните технологии. Корпусът е от технически полимер и осигурява безшумно функциониране и дълготрайна експлоатация. Съпротивлението на бобината е 2 Ом, с високо бързодействие на отваряне и затваряне и отлична прецизност при отработване на управляващото въздействие. Инжекторите са ремонтопригодни, със наработка до първи ремонт средно около 70000 km.

DIGITRONIC VALTEK ТИП 30

Инжекторна рейка Valtek-Digitronic 30 е бутална рейка, удобна за монтаж, ремонтопригодна и със сравнително ниска цена. Инжекторите от този тип прекрасно се приспособяват към гориво с ниско качество. Друга отличителна черта на рейката e широкия температурен диапазон на работа. Експлоатационния ресурс на рейката до първи ремонт е около 40000 км. Произвежданите разновидност са с 2,3 или 4 инжектора, стандартно изпълнение или с увеличен поток (BFC) и съпротивление на бобината 2, 3 Ом.

DIGITRONIC DYMCO

DIGITRONIC DYMCO е инжектор, предназначен за двигатели с обем до 6000 L, произведен по изключително усъвършенствана ноу-хау технология, със специално покритие на повърхността на буталото и O.E.M качествени и експлоатационни показатели. Предлага се във вариант за единичен монтаж (с щуцер за маркуч) или за монтаж на рейка, 100% тестван за течове. DIGITRONIC DYMCO съчетава в себе си тиха работа, бърза реакция на управляващото въздействие, не се нуждае от поддръжка и калибриране.

 

Този сайт използва бисквитки и външни кодове за да подобри вашето търсене. Виж Бисквитки. Променихме нашите ОБЩИ УСЛОВИЯ. Виж Общи условия.
Обявените цени са валидни само при поръчка Онлайн.